Site icon

Problemes d’espatlla

Problemas de Hombro Centro Quiropráctico Barcelona

Problemas de Hombro

Problemes d’espatlla y Quiropràctica

Els problemes d’espatlla són molt comuns, i sovint greus, però la majoria dels problemes d’espatlla estan relacionats amb un concepte simple que es pot manegar amb el tractament correcte. L’espatlla no és una articulació normal. En comptes d’una bola i una tassa, la forma de l’espatlla és una bola i una placa. Això permet una major amplitud de moviment, però la predisposa a problemes. Si els músculs que estabilitzen l’articulació no són suficientment forts, l’extrem de l’os húmer es mourà massa en l’articulació, creant estructures irritants.  El resultat pot ser inflamació, tensió muscular, dany de lligament i cartílag, bursitis i tendinitis, o eventual ruptura de tendons. Però, si es tracta d’un esquinçament parcial del tendó o un altre dany menor, el problema pot ser rehabilitat amb bastanta facilitat.

La primera part de la rehabilitació de l’espatlla és la reducció dels punts gallet (com nusos) en els músculs del maniguet rotatori. Aquests es formen quan els músculs del maniguet rotatori estan sobrecarregats i no prou forts com per estabilitzar l’articulació, i causen una gran part del dolor a l’espatlla. El massatge terapèutic (mantenint, no fregant) en aquests punts pot reduir els punts gallet dràsticament en una setmana o dues, i es pot fer a casa amb una pilota de tenis. En canvi, si els músculs no s’enforteixen, aquests punts gallet tornaran a aparèixer.

La segona part consisteix en enfortir els quatre músculs del maniguet rotatori (Rodo menor, Infraespinos, Subescapular, Supraespinos). Aixo es pot fer amb els exercicis del Theraband (sistema de resistència progressiva), també a casa. Alguns dels exercicis de Theraband son donats per diversos practicants i molt antiquats, però l’Stefan te molta experiència amb aquest tema, i pot oferir-te els exercicis mes moderns amb els millors resultats.

Per últim, els problemes de l’espatlla, la postura i el coll sovint estan interrelacionats, per això moltes persones també tenen disfunció cervico-dorsal que necessita ser corregida.