Site icon

Problemes de la columna vertebral

Causes of Spinal Problems

Causes of Spinal Problems

Hi ha cinc causes comunes de la disfunció de la columna espinal

Estar en una mala  posició de la columna vertebral durant un període prolongat, insuficient exercici, estrès, la variació de la forma de les vèrtebres, i la mala postura al aixecar pes.

1- Estar en una mala posició de la columna vertebral, durant un període prolongat
.: Aquesta és la causa més comuna de la disfunció de la medul·la. Hi ha articulacions lliscants entre totes les vèrtebres de la columna vertebral. Quan estàs en una posició neutral, recta, aquestes articulacions lliscants se senten la una amb l’altra. Quan estàs en una mala posició inclinada cap endavant o cap enrere durant molt de temps, hi ha gent que són molt més propensos a encallar-se en aquestes posicions. La pitjor és la posició, i quant de temps estàs en una mala posició, el més probable és que les articulacions de la columna s’encallen.

La causa més comuna de l’esquena baixa restringida és estar assegut molta estona, especialment si la part posterior no està ben recolzada contra el respatller per apuntar cap amunt i mantenir-se molt vertical. Sofàs tous, asseure’s al llit, i seure malament a la cadira de l’escriptori són responsables de molts problemes d’esquena.

Al coll hi ha dues posicions molt comunes que causen problemes de columna.

1.Llargs períodes de temps amb el cap cap endavant. P.ex inclinar el cap a l’ordinador, llegir, dormir amb el cap cap endavant, mirar cap avall per llargues estones per mirar el mòbil. Això fa que les articulacions a la base del coll s’encallin i causin una subluxació, i la tensió/dolor a la base del coll i sobre les espatlles.

2.Dormir amb el cap inclinat o tort, de costat.

 

2- Moviment o exercici insuficient: A la columna li agrada el moviment. És com una porta o un cotxe, contra més es mogui menys probable és que s’oxidi o es bloquegi. Tot i així, si tens un estil de vida molt sedentari, assegut tot el dia davant d’un ordinador, per exemple, i no et mous y exercites el teu cos, les articulacions poden paralitzar-se. Què és un bon moviment? Moviment repetitiu sense cap exercici cardiovascular discordant. Entrenaments creuats, caminar ràpid movent els braços, la natació i les màquines. Si t’asseus en un escriptori tot el dia, aixecar-se i caminar quan pugui (per exemple quan sigui al telèfon).

3- Estrès: L’estrès tensa els músculs de l’esquena superior i el coll. Això duu a articulacions restringides a la columna vertebral, que són més propenses a encallar-se. Per reduir els efectes de l’estrès, mogui l’espatlla, estiri el coll de costat a costat, faci exercicis cardiovasculars.

4- La variació en la forma de les vèrtebres: De vegades les vèrtebres creixen amb una forma inusual. Poden fusionar-se congènitament des del naixement, o créixer amb un toc al llarg del temps (per exemple. Escoliosis). Això predisposa als problemes. No es pot canviar la forma de les vèrtebres asimètriques, però es pot afluixar amb regularitat per minimitzar l’efecte del seu mal estat.

5- Mala postura al aixecar pes: Aixecar pes en una mala posició pot causar problemes significatius a les articulacions i al disc. Asseguris que doblega els genolls, no l’esquena. Al gimnàs, pes mort i esquat causen molts problemes, però si vol fer-ho ha de ser molt cuidadós amb la tècnica.

            Com Mantenir La Teva Columna Vertebral Sana