Site icon

MAREJOS i VERTIGEN

MAREOS Y VÉRTIGO Quiropractica barcelona chiropractor quiropraxia

MAREOS Y VÉRTIGO

MAREJOS, VERTIGEN i Quiropràctica

Hi ha varies causes de marejos i vertigen (incloent estrès, medicaments, baixos nivells de ferro en sang, baixos nivells de sucre en sang, peces calcificades a l’oïda interna, deshidratació, sobreescalfament i causes neurològiques més greus), però una causa comuna és la disfunció al coll (“vertigen cervical”).

Part de la raó per la que saps en quina posició et trobes quan tanques els ulls és perquè hi ha receptors de moviment (“propioceptors”) a les articulacions i músculs del cos. Hi ha una gran quantitat d’aquests receptors del moviment a l’espina dorsal i una quantitat increïble al teu coll. Quan hi ha una disfunció al coll, els receptors del moviment cervical (coll) poden enviar informació conflictiva al cervell sobre la teva posició actual. Això confon el cervell causant una estranya sensació flotant (marejos) o una sensació giratòria (vertigen). Pot ser lleu o severa.

La clau per ajudar a les persones amb marejos o vertigen és el diagnòstic correcte. Les causes més greus han de ser descartades primer. Si es determina que el coll n’és la causa, la mobilització suau de les vèrtebres per alliberar-les de la restricció articular que causa disfunció espinal pot fer meravelles en un curt període de temps.

 

Les causes més comunes de problemes de la columna vertebral.