Site icon

Com mantenir la teva columna vertebral sana

Columna Vertebral Sana-Centro quiropráctico Barcelona

Columna Vertebral Sana-Centro quiropráctico Barcelona

Mantenir La Teva Columna Vertebral Sana

El més important que es pot fer per ajudar a la teva columna vertebral és el moviment. El moviment fa fluir la sang a través del teixit tou, s’estén pels músculs locals, i trenca les possibles adherències entre estructures locals. Estimula les cèl·lules sinovials en les articulacions entre les vèrtebres, la qual cosa fa que el líquid sinovial (un lubricant i font de nutrició) sigui llançat dins de les articulacions vertebrals. El moviment també activa els receptors de la columna vertebral que causen una relaxació reflexa dels músculs. No obstant això, algunes formes de moviment són millors que altres.

La millor forma de moviment és lleugera i repetitiva, de baix impacte, on es mouen les articulacions a través d’una gamma completa de moviment.

Exemples de bones formes d’exercicis:

El ciclisme és bo per al sistema cardiovascular, però no hi ha molt moviment de la columna vertebral en comparació amb altres exercicis. En algunes persones pot causar problemes a la base del coll a causa de la posició d’aquest durant la conducció.

Córrer crea molt moviment, però és d’alt impacte i pot agreujar l’esquena baixa d’algunes persones. Si voleu fer-ho, la tècnica que utilitzeu és molt important. Un bon estil per córrer inclou un munt de passos curts (180 per minut), inclinant el cos cap endavant lleugerament, i l’aterratge amb la part davantera o la meitat del peu en lloc del taló. Per a més informació, consulta-ho amb l’Stefan.

A Sarrià Quiropràctica se li assignaran estiraments específics i exercicis de mobilització per al seu cas, per mobilitzar certes àrees de la columna vertebral.

Postura: La postura mentre està assegut, de peu, caminant, i a la feina és molt important també. Sempre que sigui possible, tracta de mantenir la teva columna vertebral en una posició no doblegada, torta, o girada neutre. Quan les vèrtebres estan fora de la seva posició normal, neutral durant períodes de temps pot causar que les articulacions s’encallin cap amunt o es restringeixin. Aquesta és una de les causes principals de problemes a la columna vertebral.

Feu clic aquí per llegir sobre les causes més comunes de problemes de columna.